Leerlingen Jan Campert voor Voedselbank

Elk jaar halen de leerlingen van de groepen 5 t/m 8 van de Jan Camperschool uit Driehuis tijdens de kerstperiode geld op om te schenken aan een goed doel. De kinderen kozen dit jaar voor de Voedselbank Velsen. Op vrijdag 31 maart j.l.  kwam de leerlingenraad,  waarin uit elke groep twee leerlingen zitten, met een zelf ontworpen cheque van maar liefst  € 300 naar het uitdeelpunt van de Voedselbank. Daar werd de cheque overhandigd aan een van onze bestuursleden, Stef van Sikkelerus.
Voedselbank_Jan Campertschool004Bij binnenkomst kregen de leerlingen limonade en werd aan hen de noodzaak uitgelegd van de Voedselbank. Na het overhandigen van de cheque kregen de kinderen een rondleiding.  De leerlingen bleken zich goed te hebben voorbereid en kwamen met vragen over welke bedrijven en supermarkten meedoen of wat de voedselbank doet met het geld dat gedoneerd wordt.  Ook werd gevraagd of er voor de kinderen van de voedselbank behalve eetbare producten ook leuke dingen in de kratten zitten. Uitgelegd werd dat de stichting ‘Jarige Job’ dozen ter beschikking stelt met speciale cadeautjes  om te trakteren op hun verjaardagen of cadeautjes die broertjes of zusjes kunnen geven aan de jarige.
Dat er wat extra aandacht was voor de kinderen van de Voedselbank stelde de leerlingen gerust waarna ze na een uurtje met heel veel nieuwe informatie weer vertrokken naar school. Want ja de plicht riep! Voedselbank_Jan Campertschool008