Aanvragen

Direct een voedselpakket nodig?
Houdt u niet genoeg geld over om voldoende gezond eten te kopen en hebt u direct een voedselpakket nodig?
Meldt u zich dan aan bij onze Voedselbank Velsen via tel. nr: 085 – 876 87 79.  U kunt bellen van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur.
Er is ook een mogelijkheid om een mail te sturen naar e-mail: klanten@voedselbankvelsen.nl met vermelding van uw naam en het aantal gezinsleden, de namen van u en de geboortedata van al uw gezinsleden,  het woonadres , telefoonnummer en e-mailadres, aantal honden en/of katten, dieeteisen/ allergieën.
Ook kunt u terecht bij een van de Sociaal Wijkteams Velsen bij u in de buurt om uw vraag te stellen. De sociale wijkteams bevinden zich in IJmuiden, Velsen Noord, Velserbroek en er is een Sociaal wijkteam Santpoort, Driehuis, Velsen-Zuid en Spaarndammerpolder.  

Wij helpen u 5 keer met een wekelijks
Welkomstpakket.
Hebt u langer eten nodig dan wordt  met u contact opgenomen door een Intaker/Beoordelaar  van onze Voedselbank. De Intaker zal aangeven aan  welke (financiële) informatie benodigd is om te kunnen beoordelen of u in aanmerking komt.

Aan de hand van de landelijk vastgestelde toetsingscriteria beoordeelt de intaker of u wel/niet in aanmerking komt. De uitkomst van de beoordeling wordt besproken met u. Tijdens de intake en later bij een herintake wordt er samen met u gekeken naar aanvullende oplossingen voor de (financiële) problemen en waar mogelijk wordt er verwezen naar deskundige hulpverleners.