Voedsel doneren

Bent u een bedrijf

Voedselbank Velsen krijgt geen subsidie en is voor geld en voedsel afhankelijk van sponsors en donateurs. Hiervoor zullen wij een beroep moeten doen op het bedrijfsleven en levensmiddelen-industrie in de omgeving van de gemeente Velsen.

voedselbank-velsen11Bent u producent en/of distributeur van levensmiddelen waarbij de producten om één of andere reden niet verkocht kunnen worden bijvoorbeeld omdat de producten uit het assortiment gaan of omdat er een over-stock aanwezig is maar die kwalitatief nog 100% goed zijn om te consumeren? Dan ben u onze redding!

Ook kan er sprake zijn van een THT-datum die eigenlijk al te dichtbij is om uw product via de gebruikelijke wijze te distribueren. Onze Voedselbank in Velsen beschikt over een ruime koeling waar de producten gekoeld of diepgevroren kunnen worden opgeslagen.

Andere vormen van giften zijn ook enorm welkom. Denk hierbij aan verpakkingsmaterialen, vervoersmiddelen, magazijn-inrichting en misschien in de toekomst huisvesting.

Bent u particulier

Het is u vast wel eens een keer gebeurd. Bij het opruimen van de keukenkastjes vindt u vaak voedsel in potten of blik of pakjes, waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken. U zal deze waarschijnlijk weggooien! Maar dat hoeft niet altijd.
Veel producten kun je soms nog een tijdje na het verstrijken van deze datum (THT datum) nog gewoon eten. En vanzelfsprekend zonder risico om ziek te worden.

Een extra stukje uitleg:

THT
 en TGT zijn twee bekende begrippen:
THT staat voor ‘Tenminste Houdbaar Tot’.  TGT betekent ‘Te Gebruiken Tot’ . TGT staat meestal vermeld op producten die snel kunnen bederven. Denk daarbij aan versproducten als zuivel, vlees, gebak, groenten en fruit. Producten met een verlopen TGT-datum worden door ons dan ook niet aangenomen.

Van de producten met een THT-datum, ook wel ‘houdbaarheidsdatum’ genoemd, kan de smaak en/of het uiterlijk (de kleur) langzaam achteruit gaan. De fabrikant garandeert de kwaliteit van het desbetreffende product tot genoemde datum. Maar deze producten hoeft u niet altijd zomaar weg te gooien omdat deze soms nog wel een tijdje houdbaar zijn. Vraag u zich daarbij altijd bij af of u zelf dit product nog zou gebruiken. Zo niet, dan weggooien en anders kunt u de producten inleveren op de vrijdagmorgen bij onze Voedselbank in De Brulboei aan de Kanaalstraat.  Uiteindelijk beoordelen onze vrijwilligers of deze producten echt nog geschikt zijn als toevoeging van onze pakketten.

voedselbank-velsen-fruit1

 

voedselbank-velsen-vis

voedselbank-velsen-vlees