Actie ‘op een lege maag kan je niet leren’ groot succes!

Onder dit motto heeft Voedselbank Velsen samen met Albert Heijn in IJmuiden van 9 t/m 11 september een inzamelingsactie voor ontbijtproducten gehouden. Op donderdagmiddag, vrijdag en zaterdag stonden vrijwilligers van de VBV bij Albert Heijn klaar om de producten in te zamelen. De managers van AH hadden in de winkel een tafel neergezet waar alle producten op stonden uitgestald. Aan de klanten van AH werd voor de deur gevraagd om uit de producten een keuze te maken en te doneren. In de winkel werden ze geholpen door de vrijwilligers van VBV.
De actie is een groot succes geworden. Op de donderdagmiddag werden 16 kratten en op vrijdag 35 kratten gedoneerd. Omdat de voorraad ontbijtproducten die twee al snel terugliep is door ons gevraagd of we ook eieren, boter, kaas, druiven en zakjes appels mochten inzamelen. Zaterdag was een drukte van jewelste. Naast de ontbijtproducten mochten we zaterdag ook melk en vleeswaren, zonnebloemolie en schoonmaakmiddelen vragen.
De actie resulteerde in een overweldigende hoeveelheid producten met een totale opbrengst 85 kratten met ontbijtproducten en 10 koelboxen met versproducten en een cash bedrag van € 65 cash.

Onze grote dank gaat uit alle vrijwilligers die meegeholpen hebben van leden van een loopgroep tot leden van een fitnessgroep, leden van Rotary Club Santpoort en natuurlijk vrijwilligers van Voedselbank Velsen en hun vrienden en personeel van AH, die deze actie tot een succes gemaakt hebben. We zijn nu in staat om de komende maanden in de pakketten voor onze klanten voldoende ontbijtproducten te stoppen. En daarnaast hebben we de komende 2 weken (houdbaarheidsdatum) eieren, kaas, vleeswaren, melk en fruit voor onze klanten die we normaal zelden hebben.