Vele mooie acties en donaties

Albert Heijn IJmuiden
In het kader van de landelijke inzamelingsactie van Albert Heijn voor de Voedselbanken heeft Albert Heijn IJmuiden op vrijdag 20 en zaterdag 21 november een inzamelingsactie gehouden. AH heeft er alles aangedaan om de actie een succes te maken. En dat is gelukt. Op vrijdag werden 58 volle kratten en zaterdag 52 volle kratten opgehaald. Wij danken Albert Heijn en haar klanten voor dit mooie resultaat.

Lingerique Santpoort Noord
Debby Thijssen van Speciaalzaak voor lingerie en badmode Lingerique in Santpoort Noord is een actie gestart om Voedselbank Velsen te ondersteunen. De gedachte van de actie daarachter is volgens Debby dat het past in een hoopvolle en positieve kerstgedachte om iets van je gewin te delen met mensen die dit hard nodig hebben. De actie bestaat uit € 5 donatie per aangekochte cadeaubon in december.  

Reisbureau Zonvaart Reizen
De dames van Reisbureau Zonvaart Reizen, nu D-Reizen in Velserbroek gaan voor de Voedselbank inzamelen. De klanten uit hun bestand ontvangen een mail met daarin het verzoek om een geldelijke bijdrage te deponeren in een daartoe aanwezige zuil. Ook kan op vrijdag 18 en zaterdag 19 december verse producten zoals melk, yoghurt, boter, eieren en kaas worden gebracht.  

Acties basisscholen
Drie Velsense basisscholen, De Pionier en de Vliegende Hollander en de Pleiadenschool zijn bezig met inzamelingsacties. Inmiddels hebben we van De Pleiadenschool 3 dozen met peren, 4 dozen komkommers, een halve doos met mandarijnen en appels en een doos met Sinterklaascadeautjes.

Bartje Bloemendaal
Ondanks de moeilijke omstandigheden rondom corona heeft Bartje Bloemendaal op maandag 16 november een speciale spareribs verkoopactie gehouden waarvan een deel van de opbrengst bestemd was voor de Voedselbank Velsen. Verder werd op donderdag 19 november een stevige maaltijdsoep bereid die op vrijdagmorgen 20 november in 100 bekers verse soep gebracht werden voor de klanten van de voedselbank. Donderdag 27 november werd een boerenkoolstamppot met worst gemaakt die op vrijdagochtend daarna 27 november kon worden uitgegeven. Dank aan Bartje Bloemendaal en organisatrice Lotte van de Zwet.

Pre-sale kalender KHC Strawberries
Dames en Heren 1van KHC Strawberries in Driehuis hebben in samenwerking met Noortje Dalhuijsen Fotografie, Gitte Verweel, Guusje van der Does en Folkerts Design & Printing een Pre-sale ‘Peaky Blinders Verjaardagskalender’ ontwikkeld. De kalender is te koop voor € 17,50. Met de opbrengst van de verkoop van de kalenders wordt de Voedselbank gesteund.