Niet knippen wel mondkapjes inpakken!

“De kapsalon waar je werkt is vanwege de lockdown gesloten en je vraagt je af of je iets nuttigs kunt doen.” Eigenares van kapsalon Hairlabel Jeanette van der Kolk en kapsters Daniëlle en Tara gingen mondkapjes inpakken voor de Voedselbank.

Door mondkapjesfabriek HMK Medical in Haarlem, werd via een schoonzus van Daniëlle gevraagd of ze konden helpen met het inpakken van mondkapjes voor het goede doel. Dat goede doel was Voedselbank Velsen die bij HMK Medical een verzoek had ingediend voor donatie van de mondkapjes.

De dames meldden zich deze week om acht uur ’s morgens bij de fabriek in de Waarderpolder. Daar stonden de dozen al klaar om vol geladen te worden. ,,We hebben doorgewerkt tot vijf uur ’s middags”, zegt Daniëlle. ,,Toen hadden we zo’n duizend zakjes met mondkapjes gevuld. Ik was bekaf. Diep respect voor de mensen die dat daar elke dag doen.”

De Voedselbank Velsen is blij met de steun van Jeanette, Daniëlle en Tara, zegt onze bedrijfsleider Peter Nijman. ,,Nu mondkapjes verplicht zijn in openbare ruimtes, is dit vaak een extra aanslag op het budget. Deze donatie is dan ook heel welkom. Het geld wat normaal aan mondkapjes wordt besteed, kan nu aan iets anders worden uitgegeven.”