Week van de Voedselbanken 2023

Van 16 tot 21 oktober 2023 is het de week van de Voedselbanken. Dit valt dit jaar samen met de Wereldvoedsel dag en de Wereldarmoededag  op respectievelijk 16 en 17 oktober.
Ook de Voedselbank Velsen helpt  elke week huishoudens aan een voedselpakket. Het streven is om wekelijks zo’n 25 gezonde voedselproducten uit te delen.
Wij ontvangen eten van veel bedrijven in de gemeente Velsen maar ook daar buiten. Ook ontvangen wij veel eten dat anders vernietigd zou moeten worden. Dankzij speciale wetgeving van de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit mogen wij, onder strenge voorwaarden, veel producten nog wel uitreiken. Natuurlijk staat de voedsel veiligheid hierbij voorop.  
Ook staat de Voedselbank Velsen voor u klaar als u
niet genoeg geld over houdt om voldoende eten te kopen en direct een voedselpakket nodig hebt. Meldt u zich dan aan bij onze Voedselbank Velsen via tel. nr: 085 – 876 87 79.  U kunt bellen van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur. Er is ook een mogelijkheid om een mail te sturen naar e-mail: klanten@voedselbankvelsen.nl met vermelding van uw naam, aantal gezinsleden,  adres , telefoonnummer en e-mailadres. Ook kunt u terecht bij een van de Sociaal Wijkteams Velsen bij u in de buurt om uw vraag te stellen. De sociale wijkteams bevinden zicht in IJmuiden, Velsen Noord, Velserbroek en er is een Sociaal wijkteam Santpoort, Driehuis, Velsen-Zuid en Spaarndammerpolder.  
Wij helpen u dan 5 keer met een wekelijks Welkomstpakket.