Supermarktactie Vomar

‘Help de voedselbank de winter door’

Met deze slogan voert de Voedselbank Velsen bij de Vomar aan het Kennemerplein in IJmuiden een supermarktactie op zaterdag 14 oktober van 10.00 tot 16.00 uur.

De hele dag zullen vrijwilligers boodschappenlijstjes bij de ingang uitdelen waarop een aantal producten staat vermeld zoals Crackers, Ontbijtkoek/ beschuit, Suiker, Pannenkoekenmeel/Bakmeel, Wc-papier/ Keukenrol of schoonmaakartikelen. Aan de klanten zal worden gevraagd een of meerdere producten te kopen, die in een speciaal ingericht standje in de winkel staan uitgestald. De klant kan de producten pakken en hoeft dus niet de hele winkel door te lopen om deze te zoeken. De producten worden afgerekend bij de kassa. Aan de uitgang staan de vrijwilligers weer klaar om de extra ingekochte producten van de gulgevende klanten in ontvangst te nemen. Vrijwilligers zijn nog van harte welkom om een paar uur te helpen en kunnen zich aanmelden bij de coördinator Paulina Klaassens via e-mail paulinaklaassens@gmail.com

Waarom deze actie? De voedselbanken hebben hun plaats in de hoofden en harten van veel mensen en bedrijven inmiddels veroverd. Dat is zichtbaar bij alle acties die de individuele voedselbanken zo in de loop van het jaar op touw zetten. Telkens blijkt in de najaarsperiode een duidelijke daling in aanvoer van levensmiddelen te zijn, terwijl de behoefte bij de klanten natuurlijk niet afneemt. Daarom deze supermarktactie om eens flink wat lang houdbare producten in te slaan om de klanten van de Voedselbank Velsen de winter door te helpen. HELPT U OOK?