Regioactie ‘Help de voedselbank de zomer door’

Met deze slogan zullen de voedselbanken in Noord-Holland hun gezamenlijke regionale supermarktactie ondersteunen. Voor het vijfde jaar op rij slaan vrijwel alle voedselbanken van Noord-Holland de handen ineen. Ook de Voedselbank Velsen doet mee aan deze supermarktactie die op zaterdag 28 mei 2016 plaatsvindt in de Dekamarkt in Velserbroek.

producten actie 28 meiDe hele dag zullen er vrijwilligers boodschappenlijstjes bij de ingang uitdelen waarop een aantal producten staat vermeld zoals pannenkoekmeel, pastasaus, boter, koffie, thee, toiletpapier of olie. Aan de klanten zal worden gevraagd een of meerdere producten te kopen, die in een speciaal ingericht standje in de winkel staan uitgestald. De klant kan de producten pakken en hoeft dus niet de hele winkel door te lopen om deze te zoeken. De producten worden afgerekend bij de kassa. Aan de uitgang staan de vrijwilligers weer klaar om de extra ingekochte producten van de gulgevende klanten in ontvangst te nemen. Vrijwilligers zijn nog van harte welkom om een paar uur te helpen en kunnen zich aanmelden bij de coördinator Paulina Klaassens via e-mail paulinaklaassens@gmail.com

Waarom deze actie? De voedselbanken hebben hun plaats in de hoofden en harten van veel mensen en bedrijven inmiddels veroverd. Dat is zichtbaar bij alle acties die de individuele voedselbanken zo in de loop van het jaar op touw zetten. Telkens blijkt in de zomerperiode een duidelijke daling in aanvoer van levensmiddelen te zijn, terwijl de behoefte bij de klanten natuurlijk niet afneemt. Daarom deze grote regionale actie om eens flink wat lang houdbare producten in te slaan om de klanten van de Voedselbank Velsen de zomer door te helpen. Helpt u ook?