Landelijke acties in kader Kerstmaand

Landelijke supermarktactie Lidl
Van donderdag 9 tot en met woensdag 22 november vinden winkelactie plaats bij alle Lidl vestigingen in Nederland. Klanten kunnen in de winkels coupons pakken en deze aan de kassa laten scannen en afrekenen. Digitaal wordt geregistreerd hoeveel producten er verkocht zijn. Deze worden via de distributie centra verdeeld over alle voedselbanken via een verdeelsleutel.
In de week na Sinterklaas wordt contact gezocht met de media om het eventuele record bekend te maken.

Jumbo maakt ook dit jaar ruimhartig gebaar
Jumbo zal de voedselbanken ook deze kerst (het vierde jaar alweer!) uitgebreid ondersteunen. Zij bieden ons dit jaar gezinspakketten, maximaal 6000. In zo’n pakket zitten alle ingrediënten voor een feestelijk, klassiek getint driegangenkerstdiner voor maximaal 5 personen en is dus zeer geschikt voor uitgifte aan gezinnen met deze samenstelling. Dit jaar voegen ze hier ook drinken (biologische appelsap) en een cadeaukaart t.w.v. € 10 aan toe zodat gezinnen zelf vlees/vees/vega/ extra salade kunnen kopen in een Jumbo winkel. Ze maken er een feestelijk pakket van, dat écht aanvoelt als een cadeau. De pakketten zullen door ons via de Distributie Centra worden verspreid over heel Nederland .

Mars maakt pakketten
Mars, bekend van de repen, wil ons een grote donatie geven rond de Kerst. Zij bieden een ‘paar duizend’ pakketten aan met sauzen, dierenvoeding en chocolade producten.

Picnic: online iets extra’s bestellen
Picnic, de snel groeiende online supermarkt, biedt hun klanten de mogelijkheid om een extra
product te bestellen en dat te doneren.

HEMA: punten voor koffie
Hema pashouders kunnen gedurende het hele jaar sparen voor kortingspunten. Tussen 18 december en 21 januari kunnen klanten hun punten doneren aan de voedselbank. Hema rekent dit vervolgens om in pakken koffie die wij begin 2018 zullen ontvangen.

DE spaarpunten voor koffie
Alle Lionsclubs in Nederland zamelen voor de Voedselbanken DE spaarpunten in.  Lions Velsen doet dat voor onze Voedselbank.

Heel Holland Haakt!
De HaakBrigade is een initiatief gestart om samen voedsel te haken. Iedere haker wordt verzocht  haar gehaakte sushi, rookworsten, taarten, pizza’s, bloemkolen, appels, peren en aanverwante lekkernijen vóór 6 december naar de HaakBrigade te sturen, die dan worden verkocht als leuke kerstcadeautjes tijdens de Sunday Market in de Westergasfabriek in Amsterdam op 10 december 2017. De gehele opbrengst wordt geschonken aan Voedselbanken Nederland.