Kerstinzamelingsacties

Basisschool Fransiscus
De gehele basisschool Fransiscus in IJmuiden deed mee aan de Kerstinzamelingsactie voor de voedselbank. De opbreng was overweldigend! Maar liefst 18 kratjes, van iedere klas een kratje, vol met heerlijke en lekkere etenswaren voor de feestdagen.  Aan het einde van de actie heeft de secretaris van de voedselbank een gastles gegeven aan de twee klassen van groep 8 met zeer geïnteresseerde kinderen.  In de gastles werd gesproken over de enorme voedselverspilling in Nederland van meer dan 2.000.000.000 kilo per jaar met een waarde van ongeveer 5 miljard Euro.

Notariskantoor Beumer
In het kader van het 175-jarige bestaan dit jaar van De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie heeft het kantoor van notaris Beumer in de Velserbroek de Voedselbank Velsen getrakteerd.  
Voor elke schenkingsakte die notaris Beumer vanaf begin november tot de kerst is gemaakt, is  € 25,- gereserveerd voor Voedselbank Velsen.  Van de totale opbrengst heeft notaris Beumer ‘feestelijk’ voedsel gekocht als extraatje voor de feestdagen voor de klanten van de voedselbank.