Velsenaren geven gul!

Zo’n 190 kerstpakketten hebben de donateurs bij elkaar gebracht en ingeleverd bij de IJmuider Courant. Banketstaven, pasta, koekjes, chocolade, het aanbod was zeer divers. Ook zijn hebbedingetjes zoals kaarsen op markten verkocht, waarvan de opbrengst naar Voedselbank Velsen is gegaan.
Velsen heeft zich fantastisch ingezet om kerstpakketten te verzamelen: bakkers hebben kerststollen gedoneerd, slagers gaven vlees en ook scholen lieten van zich horen. Zo schonk het Gymnasium Felisenum in Velsen-Zuid twintig kerstpakketten en een bedrag van € 155 aan de Voedselbank. Groep acht leerlingen van de Velserbroekse basisschool De Westbroek leverden woensdag zeven overvolle pakketten in. Ieder pakket bevatte een voor-, hoofd- en nagerecht. Ook werd er een doos vol cadeautjes bezorgd voor de kinderen van de voedselbank. Daarmee was de Kerstpakkettenactie een groter succes dan vorig jaar.
De opbrengst was voldoende om alle huishoudens in Velsen die afhankelijk zijn van de voedselbank tot twee keer toe te kunnen voorzien van een pakket. Zelfs konden er een aantal dozen naar de 12 bemanningsleden va n een Russisch schip dat in de haven van Velsen-Noord aan de ketting ligt.
Leerlingen Nikola Stelman en Marit Snoek  kwamen de pakketten persoonlijk overhandigen, samen met hun directrice. Donderdag gaf één van de gulle gevers uit Velserbroek, Sonja van Zutphen, een kerstpakket met de woorden: ,,We willen mensen die wat minder hebben hier blij mee maken.”