Gigantische cheque van Stichting ‘Max maakt Mogelijk’

Tot ieders grote verrassing brachten op maandag 9 januari j.l. projectcoördinator Marleen Sierhuis en Truus Köster van Stichting MAX Maakt Mogelijk een bezoek aan Voedselbank Velsen om bedrijfsleider Peter Nijman en diens rechterhand Henk Visser een  cheque te overhandigen met een gigantisch bedrag van € 10.200,-

De goede doelen stichting MAX Maakt Mogelijk, die verbonden is aan Omroep MAX, initieert al
meer dan tien jaar de winteractie aan het eind van het jaar voor ouderen in Oost-Europa. Maar omdat ook in Nederland de kachel aanzetten niet meer vanzelfsprekend is en er voor velen dagelijks een gezonde maaltijd er niet meer inzit is voor het eerst sinds de oprichting van de stichting de winteractie uitgebreid naar enkele lokale organisaties in Nederland die zich met vrijwilligers dagelijks inzetten voor mensen die steeds vaker niet meer rond kunnen komen.
De stichting trekt zich dat aan en ondersteunt deze winter daarom een aantal organisaties verspreid over het land met een financiële bijdrage.

Als eerste was Voedselbank Velsen de gelukkige die met dit mooie bedrag een extra financieel steuntje in de rug kreeg maar ook om waardering aan te geven voor de grote inzet van de vele betrokken vrijwilligers, die er voor zorgen dat er voldoende levensmiddelen zijn met een goede mix van producten.

In het laatste kwartaal van 2022 verdubbelde het aantal benodigde pakketten en tegelijkertijd hadden supermarkten minder over om aan de voedselbank te doneren. Inmiddels worden  vanuit de opslag in Velsen zo’n achtenzeventig huishoudens wekelijks van een voedselpakketpakket voorzien. Het plafond dreigt bereikt te worden. Maar met deze prachtige financiële bijdragen kan Voedselbank Velsen voorlopig voort.

Marleen Sierhuis, Peter Nijman, Truus Köster en Henk Visser